Ultrageluidtherapie bij (dreigende) borstontsteking

In het Paramedisch Centrum worden regelmatig borstvoedende of kolvende moeders gezien die te maken krijgen met hardnekkig verstopte melkkanalen en/of een (dreigende) borstontsteking. Dit kan erg pijnlijk zijn. 

De reguliere behandeling bij verschijnselen van borstontsteking is o.a. het voorschrijven van antibiotica. Antibiotica verstoort de darmflora waardoor er gemakkelijk een schimmelinfectie kan optreden. De schimmelinfectie kan vervolgens spruw veroorzaken bij moeder en kind.

Ultrageluid therapie bij borstontsteking bestaat uit twee behandelingen, daags na elkaar. Hierna zal nog een controle behandeling volgen. Met een speciaal apparaat worden er geluidsgolven van een hoge frequentie verzonden. Deze geluidsgolven veroorzaken trillingen die als het ware als een micromassage werken en zo de ontstekingen doen verhelpen. Iedere behandelplek wordt 5 minuten behandeld en meestal is het effect al direct na de eerste behandeling voel- en zichtbaar. Direct na de behandeling moet u uw kind voeden en/of nakolven. De behandeling wordt door de zorgverzekeraar vergoed indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

Wij hebben gemerkt dat vrijwel alle vrouwen na 2 behandelingen van hun klachten waren verlost. Deze positieve reacties van patienten versterkt onze mening dat deze behandeling van toegevoegde waarde heeft. 

Wanneer u problemen ondervindt met het geven van borstvoeding en/of regelmatig last heeft van verstopte melkkanalen en/of (dreigende) borstontsteking is het aan te bevelen om hiervoor deskundige hulp in te schakelen.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met een van onze fysiotherapeuten. 

  

 

Borstonsteking