Shockwave Therapie


Wat is Shockwave therapie?

Extracorpereal ShockWave Therapy (ESWT) oftewel Shockwave therapie  is een  relatief nieuwe revolutionaire behandelmethode, speciaal bedoeld voor behandeling van chronische spier- en peesaandoeningen.

Shockwave kent zijn oorsprong in de technologie van de niersteenvergruizing. Deze schokgolfmethode, waarmee urologen al tientallen jaren nierstenen succesvol verwijderen zonder te opereren, wordt sinds het  begin van de negentiger jaren van de vorige eeuw in aangepaste vorm gebruikt voor de behandeling van aandoeningen in het bewegingsapparaat   Deze sterke kortdurende geluidsgolven hebben ook effect op chronische spier- en peesaandoeningen waardoor Shockwave therapie  steeds meer wordt toegepast in orthopedie, chirurgie, reumatologie en revalidatie.

De effecten van de behandeling zijn

– Verbetering van celmetabolisme
– Verbeteren van weefseldoorbloeding
– Verminderen van spierspanning (tonus)
– Afname van kalkdepots

Met name peesblessures die hardnekkig zijn kunnen met shockwave effectief worden behandeld. Zo worden de verhardingen in de pezen aanzienlijk minder en verdwijnen kalkafzettingen. De doorbloeding in de pees wordt geoptimaliseerd waardoor het lichaam zelf weer de weg naar volledig weefselherstel weet te bereiken.

Behandeltrajecten met shockwave zijn doorgaans kort vergeleken met de meer conservatieve benaderingswijzen. De bijwerkingen zijn minimaal en er is vrijwel meteen sprake van pijnvermindering en verbetering van de beweeglijkheid.

Shockwavetherapie is geschikt voor de volgende indicaties

– Hielspoor / Fasciitis plantaris
– Verkalkingen in pezen
– Spasticiteit; CVA, een (partiele) dwarslaesie, Multiple Sclerose (MS), Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) of cerebrale parese (CP).
– Schouder met beperkte beweeglijkheid
– Chronische elleboogpijn (tennis-, golferselleboog)
– Pijn aan de knieschijf of kniepees
– Spierscheuren in bovenbeen of kuit
– Liesblessures op basis van een peesontsteking
– Chronische pijn aan de Achillespees (achillodynie)
– Chronische schouder- of heuppijn
– Andere vormen van peesontstekingen en verkalkingen
– Ledderhose

Hoe succesvol is de therapie

– Na slechts 3 of 4 sessies  meldt 80% van de patiënten dat de pijn verdwenen of aanzienlijk verminderd is. Over het algemeen zijn er 3 tot 5 behandelsessies met  tussenpozen van 1 week nodig.
– Bij hielspoor en fasciitis plantaris werken we samen met de podotherapeuten van Buchrnhornen.

Kosten

Shockwave therapie is een fysiotherapeutische behandeling en word bij een aanvullende verzekering volledig vergoed door uw verzekeraar. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor een shockwave behandeling bij het Paramedisch Centrum in Eindhoven. Bel of mail ons voor meer informatie.

Zeer tevreden over de behandelingen en de mensen die deze praktijk runnen.

Geplaatst op 12-8-2018

de behandeling was gedegen en uitgebreid en heeft mijn klachten sterk doen verminderen. De fysiotherapeut was prettig en luisterde goed naar de klachten.

Geplaatst op 22-5-2019

Prettig en vooral snel geholpen. Vandaag bellen en dezelfde dag eerste afspraak

Geplaatst op 12-3-2019

De persoonlijke aandacht aan mij besteed. Open staan voor de persoonlijke klachten, daarnaast het vakmanschap en kennis van zaken. Blij met mijn keuze en gang naar de Dr. Cuyperslaan 86 te Eindhoven

Geplaatst op 18-2-2019

Jose behandeld mij momenteel elke week. Ze is erg van de tijd zodat je ook nooit lang hoeft te wachten. Ze geeft me tips waar ik iets aan heb. Dus ik vind haar zeker een aanrader! Erg prettige praktijk!

Geplaatst op 15-2-2019

Uitstekende behandelingen van meerdere problemen. Er wordt goed naar je geluisterd en adequaat behandeld. Goede adviezen indien nodig. 100% vertrouwen!

Geplaatst op 14-2-2019

Ben erg tevreden over de behandeling en over hoe er met mij en mijn gezondheidsklacht werd om gegaan.Als ik vragen had  of meer pijn had  werd daar meteen op in gegaan en de therapie indien nodig aangepast.

Geplaatst op 12-2-2019

Therapie is van uitstekende kwaliteit, ze roepen een collega ( indien nodig) voor een opinie en stippelen een behandeling uit Snel bereikbaar als je therapie tussentijds nodig hebt en verwijzen ook naar andere therapieën die je kunnen helpen met je genezingsproces

Geplaatst op 1-11-2018

Ik ga al vele jaren naar Marjolein toe. Ze is een hele fijne fysiotherapeut en voel me prettig bij haar. Ze luisterd naar mijn klachten en probeert me dan zo goed mogelijk te helpen.

Geplaatst op 1-10-2018

Aandacht en begrip voor klacht. De fysiotherapeute is zeer betrokken en komt met suggesties om e.e.a. op een ‘to-the-point’ manier aan te pakken.

Geplaatst op 24-9-2018

Bij het Paramedisch centrum in Eindhoven heeft men veel ervaring met lipoedeem en met lymfoedeem en ook van een integrale aanpak hierbij. Je krijgt meer dan voldoende bewegings- en voedingstips aangereikt. Er wordt echt met je meegedacht!

Geplaatst op 24-9-2018

Kwam met een blokkade in mijn rug bij mevr Baken, ik kon direct terecht en voor de vervolgafspraak heeft ze de moeite genomen om met me mee te denken en zelfs een afspraak verzet om mij toch te kunnen behandelen……Heel professioneel, heel adequaat.Super tevreden.

Geplaatst op 21-9-2018

Je kunt altijd heel snel terecht. Wordt goed geholpen. Resultaat goed. Worden geen onnodige behandelsessies gedaan.

Geplaatst op 6-9-2018

Ben heel fijn en zorgvuldig geholpen door José Baken nadat ik mijn enkel door een val had geblesseerd. Ze heeft de enkel gemobiliseerd en ingetaped. Pijn is nu praktisch verdwenen.

Geplaatst op 30-7-2018

Aardige mederwerkers, luisteren goed naar het probleem dat je hebt en zorgen ervoor dat de pijn verholpen wordt naar n aantal behandelingen in mijn geval rugklachten. Zeer tevreden.

Geplaatst op 15 juni 2018

Ik ben erg tevreden over de praktijk. ik volg 2 keer per week fitness bij de fysiotherapie dit word goed afgestemd op de klachten die je hebt.

Geplaatst op 11 juni 2018

Heel erg goed, ben ook tevreden over de gezellige oefengroep.

Geplaatst op 11 juni 2018

Na polsbreuk snel geholpen en met resultaat. Kan weer golfen zonder al te veel pijn.

Geplaatst op 7 juni 2018

Het bevalt goed hier! Erg tevreden!

Geplaatst op 7 juni 2018

Ik kon dezelfde dag terecht en ze hebben mooie folders over hun behandeling

Geplaatst op 6 juni 2018

Maak een afspraak

© Copyright 1993 – 2018 | Paramedisch Centrum Eindhoven.